sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Matkaoppaan elämää osa 2

Matkani Gran Canarialle kesti noin 12 tuntia. Koska suoraa lentoa Suomesta ei sille päivälle ollut, lensin Tukholman kautta.  Perille tultuani eräs kollegoistani haki minut lentokentältä, ja esitteli minulle Maspalomasissa sijaitsevan asuntoni. Minulla oli oma pikku bungalow, jossa oli erillinen makuuhuone, iso kylpyhuone ammeineen, sekä tupakeittiö. Bungalow-asuntoja oli piirissä noin 100, alue oli aikaisemmin ollut hotelli. Tiimissämme oli noin 30 henkilöä, ja heistä suurin osa asui samalla alueella. 


Työporukka osoittautui todella ihanaksi. Minut otettiin todella hyvin vastaan tiimiin, joka koostui kahden muun suomalaistytön lisäksi ruotsalaisista, norjalaisista ja tanskalaisista oppaista. Matkaoppaat ovat näin karkeasti yleistettynä sosiaalisia ja mukavia, eivätkä hätkähdä pienestä. Kaikki pyrkivät olemaan toisilleen ystävällisiä, kun kerran ollaan samassa veneessä. Vaikka tiimin jäsenet ovat ulkomailla ollessa perheesi, on siinä tietenkin myös huonot puolensa. Elimme kuin kuplassa, kun kaikki aika vietettiin tiimin kesken. Teimme töitä yhdessä, ajoimme kotiin töistä yhdessä, teimme ruokaa yhdessä, lähdimme baariin yhdessä ja tulimme taksilla kotiin yhdessä. Juorut liikkuivat joka suuntaan, paisuen ties minkälaisiin mittasuhteisiin. Jos esimerkiksi opas-Pentti Penttinen toi yökerhosta kotiinsa toisen firman oppaan, Marketta Mikkosen, tiesivät kaikki siitä viimeistään kellon lyödessä 7:00, kun tuli aika lähteä töihin. Sainpa itsekin kuulla harrastaneeni vaikka mitä erään toisen firman oppaan kanssa, vaikka todellisuudessa olimme jutelleet niitä näitä kerran, kun jouduimme vierekkäin illallispöytään ravintolassa. Kaikki Big Brotherissa nähdyt typeryydet nähtiin kauden aikana, kun huomionkipeät ja väsyneet oppaat viettivät liikaa aikaa keskenään. 


Silti matkaoppaan työssä BB-henkinen elämä on juuri sitä mitä tarvitset. Kun takana on raskas päivä, ja haluat vaan itkeä ja huutaa, on sinulla ympärilläsi 30 muutakin ihmistä, jotka ymmärtävät tilanteesi ja ovat tukenasi. Vähän kuin oma perhe.

Kuvat purjeveneellä vietetyltä tiimipäivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti