perjantai 24. tammikuuta 2014

Kohtaamisia

Kohtaan päivittäin paljon ihmisiä, ja kommunikaatio on ainakin itsellä tosi usein mielessä. Minusta on niin mielenkiintoista tavata erilaisia ihmisiä ja varsinkin huomata, miten erilaisia ihmisiä maailma on pullollaan. Jotenkin sitä uskoo, että ihmiset toimivat ja reagoivat suurin piirtein samalla lailla kuin minä itsekin. Toisaalta sitä saa usein kummastua, miten kaikilla ei olekaan yhtään samanlaiset arvot, huumorintaju, äly... Tänään koin kaksi hyvin erilaista kohtaamista ja jotenkin nämä kaksi herraa jäivät päähäni mietityttämään. Ensimmäisen herran kanssa keskustelin tänään töissä, kyseessä oli serbialainen vanha pappa, joka juuri ja juuri puhui englantia. Silti tämä ihana ukkeli jaksoi vitsailla ja olla hyväntuulinen, jouduin useampaan otteeseen pyytää miestä toistamaan kun en ymmärtänyt hänen huonoa englantiaan... mutta se ei serbialaismiehen hermoja haitannut. Minusta oli ihan mahtavaa ja todella rohkeaa, että mies uskalsi lähteä heittämään läppää ihan vieraalla kielellä ja jaksoi toistaa asiansa aina uudestaan ja kertoa uuden, entistä huonomman vitsin. Itse uskallan juuri ja juuri pyytää kuittia kaupassa hollanniksi, muuten jää kyllä aika vähille vaikka hyvin kieltä ymmärränkin ja osaisinkin jos vaan uskaltaisin enemmän. 

Toisen herran tapasin tänään verotoimistossa, menin ihan paikan päälle asioimaan ja olin varannut ajankin, että saisin viime vuoden verotukset selvitettyä. Mies otti paperini ja passini sanomatta mitään, täytti jotain lomaketta ja palasi hetken päästä tulostetun lapun kanssa. Hän pyysi saada tilinumeroni veronpalautusta varten, mutta sanoikin heti, että anna olla vaan, kun otin puhelimeni esiin etsiäkseni numeron, ilmeisesti se olisikin vienyt liikaa hänen kallisarvoista aikaansa. Tapaamisen lopussa olin ihan äimän käkenä, eikä minulla ollut hajuakaan miksi edes tulin käymään, saatika sitten, että onko asiani hoidettu. Pyysin ukkoa selventämään hieman, ja hän tokaisi että voin mennä kotiin odottamaan. Kysyin, että kauanko tässä nyt saa odottaa, ja tuleeko sieltä veronpalautuksia vai mätkyjä? Mies naurahti ja sanoi, että saan odottaa 2 kuukaudesta jopa vuoteen? Kysyin vielä, että jos sieltä tuleekin palautuksia niin mille tilille niitä sopii odottaa ja onko herra varma ettei tarvitse tilinumeroani? Juu ei, mene kotiin odottamaan vaan. Next. 

Tyyppi oli niin epäinhimillinen ja törkeä, kysyin paljon kysymyksiä enkä saanut yhtäkään kunnon vastausta. Minun on varmaankin pakko soittaa tai mennä uudestaan käymään. Kyllähän minä itsekin tiedän, ettei asiakaspalvelu aina ole kauhean kivaa, mutta rajansa kaikella... Töykeitä ja naljailevia asiakkaita ei tarvitse kenenkään kestää, mutta miten joku on asialliselle ja rauhalliselle asiakkaalle noin tyly? Nojoo, jonkun lapun miekkonen täytti puolestani, kaipa se selviää sitten vuoden kuluessa, mikä kyseinen lappunen oli. Odotellaan.



Toivottavasti teilläkin on ollut tänään kivoja ihmis- tai asiakaspalvelukohtaamisia, kertokaa ihmeessä kommenttiboksissa jos teillä on aiheesta mietteitä tai kokemuksia! Muuten toivotan kaikille kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti